Summary

The western part of the Amsterdam harbour area is a rough, pure area. The wind howls, and the water splashes on the quays. In this area the buildings are rather showing their strength than subtleness. The area is being transformed into a place where the creative industry can settle down.

For this place emma designed an office building of 3 and a half story on a 2 layer base in which the parking is situated. This puts the cantilevering office floors on a platform and the clever glazed fa├žade give an impressive view on the water and harbour activity. The skin is made of wood, rough wood, elegantly draped around the building.

Archive
Threshold
Interior 1
Facade detail
Site plan
Ground floor plan
First floor plan
details & credits

Commission: 5100 m2 multi-tenant office space + parking

Client: Heren2 / Nemaco

Design: 2007

Status: realised 2009

Team Emma: Jurg Hertog, Marten de Jong, Janneke van der Velde, Siebe de Bijl, Rob Bakker, David Bourke, Contance Pope

Contractor: Herenbouw
Structure: Pieters Bouwtechniek, Amsterdam
Building fysics, Cauberg Huygen Raadgevend ingenieurs
Installation consultant: Huisman en van Muijen

Photography: Emma, Luuk Kramer, Rene de Wit

Next button Previous button