Summary

When Emma met GroenLinks in 2011 she found a special commission: to transform the unsustainable, deteriorated canal house in which the green party currently resides into a energy neutral, professional and representative office with healthy materials, good for the environment and for the city of Utrecht.

Emma Explore researched spatial, social, economic and idealistic needs that the diversity of people and departments had not yet accumulated in a single project definition. With workshops and sketch sessions a project proposal was designed in which several possible scenario’s were visualised.
This enabled the green party to have internal discussions about their own ideas, creating a portal for members input and finding a solid base for further decision making.

Shortly after the preliminairy architectural design was presented, the national government fell and the parties energy was diverted to the upcoming elections. Due to a disappointing election result, the project is on hold.

emma explore 'groenlinks' 2
emma explore 'groenlinks' 1
emma explore 'groenlinks' 5
details & credits

Commission: Project definition for the green party national office in a state listed canal house in Utrecht. New way of working in 1800m2 of sustainable monument and extension building.

Client: Groenlinks

Design: 2012

Status: on hold

Team Emma: Marten de Jong, Jurg Hertog

Photography: Emma

Next button Previous button