Summary

In the heart of the historic centre of Amsterdam a former post office was renovated and extended. A private apartment was realised on the first floor. It needed thorough renovation and it lacked outdoor space.

In spite of the very strict zoning laws emma succeeded to alter the façade, and add a new balcony. The new façade is set back to realise a comfortable outdoors, which by fully folding away the glass becomes an extension of the apartments interiors.

emma architecten 'Kerkstraat' Rear Facade
emma architecten 'Kerkstraat' Side Elevation
emma architecten 'Kerkstraat' Facade
emma architecten 'Kerkstraat' Plan
details & credits

Commission: Redevelopment of a former post office to private apartment.

Client: Private

Design: 2006

Status: realised 2007

Team Emma: Jurg Hertog, Marten de Jong, Janneke van der Velden, Siebe de Bijl, Niclas von Taboritzki

Structure: Duyts Bouwconstructies BV
Contractor: Bouwbedrijf Wever v/h Lutter & Lotgering b.v.

Photography: Emma

Next button Previous button