Rabobank

Emma is in 2009 geselecteerd om voor een deelontwerp van het interieur van het nieuwe Rabobank hoofdkantoor in Utrecht te maken. De opgave bestaat uit vergaderruimtes en inrichting van het nieuwe plein tussen de oudbouw en de nieuwbouw en een cluster van 4 verdiepingen in de toren. Dit cluster bestaat uit een zogenaamde identity vloer, dit is de ontvangst van het cluster waar belangrijke werken uit de kunstcollectie van de Rabobank ten toongesteld worden en 4 basic vloeren waar emma onspanningsruimtes, ‘huiskamers’ vormgegeven heeft.

Al deze elementen zijn door emma als 1 familie vormgegeven. Om in de grote vrije, in elkaar overvloeiende ruimtes rust en bescherming te bieden hebben wij het programma in houten weefsels gehuld. Wij hebben gekozen voor inheemse houtsoorten, essen, eiken en iepen. De kleurverschillen van deze houtsoorten en de gelaagde verwerking ervan geven de elementen een sterk expressieve maar ook aaibare uitstraling.

De visie van Sander Architecten sluit naadloos aan bij de visie wens van Rabobank om een kantoor te maken dat ver in de 20ste eeuw mee kan. Een kantoor zonder kamers en vaste werkplekken, een kantoor als ontmoetingsplek en een kantoor zonder papier!

Opdracht

Opdrachtgever

Ontwerp

Status

Team Emma

  • Marten de Jong
  • Jurg Hertog
  • Gerdo Weltevreden
  • Rob Bakker

Hoofdaannemer

+ Vergelijkbare projecten