Loft Funenpark

De in-het-oog-springende etages boven de poort van het wandgebouw “Funenpark” waren oorspronkelijk bedoeld als bedrijfsruimtes. Uiteindelijk is besloten deze ruimtes als woning op de markt te brengen. Met als gevolg dat unieke woonruimtes mogelijk werden. Een oppervlakte van 180m2, geheel vrij in te delen, met twee gevelvullende glaspuien én een eigen liftstop.

Het uitgestrekte gevoel van overmaat is behouden, hierbij zijn het panoramisch uitzicht en lichtinval essentieel gebleken. Een woning is niet compleet zonder badkamer, keuken, toilet, berging, walk-in-closet en slaapkamers. Hiertoe zijn wanden geplaatst en volumes voor deze functies te gemaakt. Deze functionele volumes zijn tussen een aantal vastgestelde zichtlijnen ‘gekneed’. Hierdoor ontstaan gebogen wanden. De ruimte van de loft is continu en vloeit tussen deze wanden door. Het doorlopende plafond en de doorlopende vloer versterkt dit effect. De gebogen lijnen, het licht en het uitzicht leiden je op een speelse manier door de woning. De nieuwsgierige bezoeker is geneigd door de loft te ‘dwalen’.

De volumes zijn zo abstract mogelijk gehouden. De gesloten ruimtes zijn glad, glimmend wit afgewerkt. Ook lopen de gebogen wanden niet door tot aan het plafond en de vloer, dit maakt dat ze als losse objecten in de ruimte waarneembaar zijn. ’s Avonds worden de koven aangelicht. De volumes liggen hierdoor als parels in de loft.

Opdracht

Opdrachtgever

Ontwerp

Status

Team Emma

  • Marten de Jong
  • Jurg Hertog
  • Janneke van der Velden
  • David Bourque

Hoofdaannemer

+ Vergelijkbare projecten